Põhja-Ameerika ja Kanada teadusuuringute põhjal koostatud ligi 160 allikal põhinevas ülevaates “Organic Farming for Health and Prosperity” võetakse kokku mahepõllumajanduse mõju inimeste tervisele ja keskkonnale.

Loe edasi: Mahepõllumajanduse laialdasemad kasutegurid

Prantsuse teadlased avaldasid 2 aastat kestnud salajase uuringu tulemused, mille käigus uuriti geneetiliselt muundatud maisiga toidetud 200 roti tervist. Tulemused on jahmatavad!

{youtube}Njd0RugGjAg{/youtube}

Loe edasi: GMO ohtlikkus tervisele on tõestatud!

Pühapäeval, 23. septembril 2012 kogunes esimest korda Tallinnas Nõmmel mahetoidu tarbijaring ehk OTT (otse tootjalt tarbijale). Nõmmele hakkavad tootjad tooma mahetoitu kord nädalas neljapäeviti. Osta saab mahejuurvilja, -teraviljatooteid ja -mett, lähiajal lisanduvad kaubavalikusse mahepiim ja -lihatooted.

Loe edasi: Tallinnas Nõmmel alustas mahetoidu tarbijaring OTT

Pühapäeval, 16. septembril kuulutati Eesti Vabaõhumuuseumis leivapäeval välja Eesti parim mahetootja 2012 ja Eesti parim mahetoode 2012: parim mahetootja on Tiia ja Arvo Kleini Tarvastu Saariku talu Viljandimaalt, parim mahetoode on OÜ Kaks Meistrit kitsepiimast toorjuust soolvees.

Loe edasi: Eesti parim mahetootja on tänavu Tarvastu Saariku talu Viljandimaalt

Mõned nädalad tagasi lõi peavoolumeedias laineid uudis Stanfordi ülikooli uuringu kohta, mis väitis, et mahe- ja tavatoidu vahe on praktiliselt olematu. Portaal NaturalNews väidab, et selle uuringu näol on sisuliselt tegemist suurkorporatsioonide tellimustööga.

Loe edasi: NaturalNews: Stanfordi kurikuulsa mahetoidu teemalise uuuringu taga on suurkorporatsioonid