Tihti küsitakse, mille poolest saab mahetoitu pidada paremaks kui intensiivpõllumajanduses toodetud toitu. Esimene vastus kõlab – puhas naturaalne toit lihtsalt maitseb väga hästi! Kui aga emotsionaalne maitseelamus kõrvale jätta, leidub veel palju kaalukaid argumente mahetoidu kasuks.

Loe edasi: Miks valida mahetoit?

Sel nädalal jõudis Eesti meediasse uudis Stanfordi ülikoolis avaldatud uurimuse kohta, et tavalisel intensiivpõllumajanduslikul toidul ning kemikaalivabalt kasvatatud mahetoidul ei olevatki olulist vahet. Erinevates meediakanalites ja sotsiaalmeedias kommenteerinud lugejad tõid uudise peale välja kõik levinumad müüdid, mida mahetoidu kohta räägitakse.

Loe edasi: Mida arvad mahetoidu tervislikkusest Sina?

Presidendi kodutalus Ärmal täna kogunenud suured ja väikesed põllumajandustootjad, mitmed kohaliku elu edendajad, teadlased ning Eesti tippkokad kinnitasid: Eesti söögilauale – nii lasteaedades, koolides kui ka restoranides – sobib kõige paremini meie enda kohalik toit.

Loe edasi: Eesti toidu edendajad: meie toidulaual olgu kohalik kvaliteetne ja puhas toit

Tänaseks on ühiskonnas üldiselt saadud aru sellest, et meie energiatootmine põhineb taastumatutel looduvaradel ehk fossiilsetel kütustel, mille varudel on piirid ning paratamatult tuleb leida alternatiive. Toidutootmise ja taastumatute loodusvarade kasutamise vahel samasugust seost paraku enamasti ei nähta.

Loe edasi: Miks mahepõllundus on tuleviku toidutootmise viis?

Mahetoodete äratundmist õpetab Veterinaar- ja Toiduameti jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo juhataja Piret Rajasalu.

Loe edasi: Kuidas on kõige õigem mahetoodet tuvastada?